Bestuurlijk Leiderschap in PO en VO: een nieuwe AVS Leergang

Kiezen voor kinderen en er voor zorgen dat zij zich vanuit betrokkenheid en welbevinden kunnen ontwikkelen. Er voor zorgen dat #leraren goed onderwijs kunnen geven en weten wat #schoolleiders daarvoor nodig hebben. Hen ondersteunen bij dit belangrijke werk en als #bestuurder doen wat daar voor nodig is, zowel binnen als buiten, hoe doe je dat? Hoe geef je aandacht aan alles wat aandacht nodig heeft? Hoe ga je om met de weerbarstigheid van alle dag? Hoe vind je de rust voor reflectie? Hoe ben je aanspreekbaar: als bestuurder en als organisatie. Hoe ben je aansprekend: voor de binnenwereld én de buitenwereld? Hoe blijf je zelf lerend en daarmee een voorbeeld voor iedereen in jouw organisatie?

Ik kijk er naar uit eind dit jaar samen met @Ab Groen de AVS leergang Bestuurlijk leiderschap in #PO en #VO te gaan verzorgen. Waar Ab met beide benen in de bestuurlijke praktijk van het onderwijs staat, richten mijn werkzaamheden zich momenteel op het ondersteunen van bestuurders/directeuren/leidinggevenden in zorg, welzijn/sociale domein en in het onderwijs en het realiseren van een landelijke vernieuwing in de ouderenzorg. Als partners in DoorZien adviesgroep vullen we elkaar in kennis, kunde en werkstijl aan.
De leergang richt zich op beginnende schoolbestuurders en op bestuurders van kleinere scholen die zich willen verdiepen in hun rol, hun #leiderschap en die het voortouw willen nemen en de dialoog aangaan: aansprekend en aanspreekbaar.

Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS)
#schoolleiders #bestuurders #professionaliseren