Bestuurders

Uit-het-raam-kijk-sessie

Organiseren in bewegende omgevingen en ondertussen het zicht behouden
Heeft u behoefte om even stil te staan en de hectiek van alle dag achter te laten? Wilt u de balans opmaken en zien waar uzelf en uw organisatie staat? Merkt u als bestuurder dat het besturen u meer energie gaat kosten? Wordt u sneller onrustig van incidenten die zich voordoen en krijgt u vaker een ongemakkelijk gevoel bij de vragen die passeren? Heeft u een vaag "niet-pluis"-gevoel bij de organisatie of een samenwerking die stroef verloopt?

Houden één of meer van deze vragen u bezig? Even géén agenda, de alert-stand uit en stil staan bij waar het echt om gaat en pas dan weer vooruit? Is dat waar u behoefte aan heeft? Maak dan ruimte vrij om uit het raam te kijken. DoorZien kan daarin voor u van betekenis zijn. Hoe? Dat verkennen we graag met u in een eerste 'Uit-het-raam-kijk-sessie'.

Meer weten?

Follow up
Een vervolg kan gericht zijn op uw persoonlijke professionele ontwikkeling en/of de ontwikkeling van de organisatie en/of een samenwerkingsverband waarvan u deel uit maakt.

Vakmanschap doorzien

Vakmanschap en leiderschap: begeleide collegiale consultatie voor beginnende en ervaren bestuurders
Heeft u als ervaren bestuurder behoefte aan reflectie? Wilt u andere bestuurders ontmoeten en met hen in gesprek over hoe zij invulling geven aan hun rol? Wilt u bezinnen op uw positie en op uzelf als persoon, wilt u open en oprecht uw rol en resultaat onderzoeken? Voelt u zich als beginnend bestuurder wel eens onzeker? Voelt u zich krachtig en competent maar wilt u ook uw kwetsbaarheid blijven onderzoeken?

Bouw dan tijd en ruimte in voor begeleide collegiale consultatie. DoorZien gelooft in leren van en aan elkaar en brengt mensen die hiervoor open staan graag samen. DoorZien brengt naast haar kennis en inzichten over leiderschap en organiseren structuur en senioriteit (ervaringsdeskundigheid) in zodat de waarde van collegiale consultatie toeneemt.

Meer weten?

Leergang 'Bestuurlijk Leiderschap'
Wilt u deelnemen aan de Leergang 'Bestuurlijk Leiderschap'? 

In samenwerking met de Algemene Vereniging voor Schoolleiders (AVS) verzorgen we de Leergang Bestuurlijk Leiderschap' voor bestuurders in PO en VO. Aankomende november start alweer de derde Leergang.  Download ons essay 'Essay Bestuurlijk leiderschap_DoorZienadviesgroep_mei 2022. Klik voor meer informatie hier e/o kijk op de website van AVS.