Drijfveren

DoorZien is een adviesgroep van ervaren bestuurders. Het is onze ambitie om van betekenis te zijn in het complexe vraagstuk van eigentijds organiseren en ondernemen. Ieder van ons heeft in eerdere contexten ondervonden wat het betekent om oprecht te bouwen aan een betekenisvolle en duurzame toekomst.

We weten wat het betekent om leiderschap voor te leven. Wat het vraagt om moed aan de dag te leggen en om in dialoog te blijven. Om in onzekere tijden beslissingen te nemen. Om vertrouwen te geven en verantwoordelijkheid te nemen. Om kwetsbaar te zijn en het hoofd te stoten, om te herpakken en resultaten te boeken.

We weten dat je goed moet blijven luisteren, moet zien en moet doorzien, steeds weer opnieuw. We kennen de waarde van reflecteren en leren, van denken en doen, soms alleen en meestal samen. We weten wat het vraagt om in het systeem te acteren en op tijd even uit te stappen. Om zo, voorbij de incidenten en trends, te kunnen zien wat er gaande is. We weten dat het helpt als een ander juist dan even met je mee kijkt.

In onze samenwerking bundelen we onze ambities, competenties, persoonlijkheden en onze kennis van specifieke maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen en leefomgeving, zorg en welzijn, onderwijs en arbeidsparticipatie, agrifood en duurzaamheid, veiligheid en sociale zekerheid, publiek gefinancierde organisaties en overheid. Dat doen we vanuit drie invalshoeken: bestuurders, organisaties en samenwerkingsverbanden.