Trage vragen, snelle antwoorden?

Afgelopen zondag, 26 mei jl. sprak Pauline Meurs, scheidend voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving in Buitenhof over ‘trage vraagstukken’. Ze had het over hardnekkige maatschappelijke vraagstukken op het gebied van zorg, welzijn en samenleven en de moeite die het kost om doorbraken te realiseren.  Interessante vraag is waarom deze vraagstukken zo taai en traag zijn? Zijn de problemen werkelijk zo ingewikkeld of zit ons menselijke gedrag  – ook in onze rol als bestuurders, beleidsmakers, probleem-oplossers –  ons in de weg? Of is het en-en?

Een vraag die ons vanuit DoorZien adviesgroep mateloos boeit. Zoals we ook geboeid zijn door leiders die oprecht van betekenis willen zijn om met deze complexiteit te dealen. En die met ons willen ontdekken hoe ze vanuit kracht en kwetsbaarheid het verschil kunnen maken.

We ontwikkelden 7 vuistregels voor betekenisvol leiderschap rekening houdend met ons natuurlijke gedrag als mens. De 4e vuistregel is er één van de 7 die houvast bieden voor gedrag dat nodig is voor het beetpakken van trage vraagstukken.

Wil je kennis met ons maken, alle vuistregels doorgronden en vertalen naar jouw praktijk? ienvandoormalen@doorzienadviesgroep.nl